El pilot de Cervera Marc Márquez (Repsol Honda) va signar ahir, diumenge, el segon triomf d'aquesta temporada al GP d'Espanya al Circuit de Jerez-Ángel Nieto. Amb aquesta victòria, la trenta-setena de la seva trajectòria a MotoGP, el català pren el liderat del mundial a Andrea Dovizioso.

L'italià va ser un dels protagonistes d'una espectacular caiguda múltiple que es va produir quan només faltaven set voltes per a la conclusió de la prova.

Dovizioso va intentar superar Jorge Lorenzo i aquest va tornar per l'interior del circuit. Aleshores va arribar a l'alçada d'ambdós Dani Pedrosa. Lorenzo no es va adonar de la seva presència i va topar amb el de Castellar i, entre tots dos, van fer caure també Andrea Dovizioso.

Quan es va produir aquest incident, Marc Márquez ja feia sis voltes que marxava en solitari com a líder de la cursa, just després d'evitar caure amb una der-rapada increïble marca de la casa. Àlex Rins (Suzuki) i Cal Crutchlow (Honda) ja havien caigut abans. El francès Johann Zarco (Yamaha) va ser segon i l'italià Andrea Iannone (Suzuki), tercer.

Márquez encapçala la classificació mundialista amb 70 punts, seguit per Johann Zarco (58) i Maverick Viñales (50).

L'italià Lorenzo Baldassarri (Kalex) va vèncer en la cursa de Moto2 i l'alemnay Philipp Öttl (KTM), en Moto3. Francesco Bagnaia (Kalex) i Marco Bezzecchi (KTM) encapçalen les respectives classificacions mundialistes.