El Barça rep aquest vespre el Vila-real (20 h, beIN LaLiga), en plena ressaca del clàssic i amb l'objectiu de sumar una jornada més sense perdre per acabar la lliga invicte, cosa que no ha fet cap equip mai en la història, en l'actual format de vint equips. Els visitants, per la seva part, volen segellar el seu bitllet per a Europa.

El duel es va ajornar per la disputa dels blaugrana de la final de la Copa del Rei contra el Sevilla, i els homes d'Ernesto Valverde rebran el primer passadís de campió, després de la negativa del Reial Madrid a fer-ho diumenge passat al Camp Nou.

Després d'aconseguir el doblet (lliga i Copa) i celebrar-ho pels carrers de la ciutat, les últimes setmanes de competició haurien de ser un tràmit per al Barça. No obstant això, l'objectiu de completar les 38 jornades sense perdre és massa llaminer per deixar-lo escapar. I això és precisament el que reclama el tècnic blaugrana.

«La nostra intenció és guanyar els tres partits que falten. Quan arribes als últims partits amb tot resolt, se't fan eterns, perquè no t'hi jugues tant. I el nostre objectiu és mantenir el nostre nivell de competitivitat, perquè això significa tenir un costum adquirit», va destacar ahir Ernesto Valverde.

En tot cas, i malgrat que estan a punt d'assolir la gesta d'acabar invictes (a 270 minuts), Valverde va avançar que, en aquest tram final de cursa, dosificarà esforços: «Si faig rotacions serà per tenir gent fresca i intentar guanyar el partit. Juguem tres partits en una setmana, han passat només tres dies des del clàssic, en el qual vam jugar força estona amb deu jugadors, vam fer un gran esforç físic i això s'ha de valorar».

El passadís i els àrbitres

El Vila-real ha anunciat que, a diferència del Madrid, avui farà al Barça el passadís de campió al Camp Nou, però Valverde va dir que està cansat de parlar del tema: «Això del passadís no s'acaba mai. No pareu d'estirar la corda. A veure si tenim sort i contra el Llevant ja ningú parla d'això».

L'entrenador del Barça també es va mostrar contundent sobre la suposada pressió que el blaugrana Leo Messi va exercir sobre el col·legiat Hernández Hernández durant el descans del partit amb el Madrid, com va denunciar Sergio Ramos. «Aquí sempre surten moltes informacions i totes cal corroborar-les. Quant a la pressió que es pot fer cap als àrbitres, tinc molta experiència, he vist moltes coses dins del camp i al túnel de vestidors, i et garanteixo que ningú pot obrir la boca en aquest sentit», va sentenciar el tècnic Ernesto Valverde.