Amb els títols de lliga i de Copa a la butxaca, Ernesto Valverde va respondre ahir algunes qüestions sobre els plans del club per a la propera campanya: va admetre que a l'equip li costarà sobreposar-se a l'adéu del seu capità, Andrés Iniesta, i també va parlar d'altres noms propers.

«La marxa d'un jugador tan important com l'Andrés l'haurem de cobrir d'alguna manera. Hi ha jugadors a la plantilla per fer-ho, també al mercat i al Barça B, però l'Andrés és insubstituïble. Haurem de buscar un perfil diferent», va indicar Valverde.

L'entrenador del Barça no va valorar la possible arribada del davanter de l'Atlètic de Madrid Antoine Griezmann: «Cal ser prudents a l'hora de parlar de jugadors que no són amb nosaltres per respecte als seus clubs».

En canvi, sí que va donar el seu vistiplau a la incorporació del migcampista brasiler Arthur Melo, del Gremi de Porto Alegre, per qui el club blaugrana té una opció preferent de compra. «A l'Arthur se'l segueix des de fa temps. És un gran jugador, té un perfil que es pot adaptar al nostre joc i el fet que sigui un jugador jove (21 anys) i que tingui futur al davant fins i tot fa que ho vegis amb millors ulls», va comentar sobre el futbolista brasiler, a qui el Barça va lligar ja fa uns mesos.

Dembélé no es mourà

Ernesto Valverde també es va referir al futur del davanter francès Ousmane Dembélé, de qui va deixar entreveure que no marxarà cedit la temporada que ve, sinó que seguirà formant part de la plantilla blaugrana.

«Dembélé és un nouvingut que ha estat molt temps lesionat i evidentment jugar al nostre equip de titular no és fàcil. Té un talent increïble, un nivell tècnic altíssim, és ràpid i desequilibrant, però també li demanem una sèrie de coses defensives a la hora de fer la pressió després de pèrdua, ajuntar-se més... Entenem que és jove i que ha estat un any difícil però la temporada que ve n'esperem molt», va sentenciar.