Aguilar de Segarra és una localitat íntimament lligada a la bicicleta de muntanya. Pels seus senders han rodat bona part dels millorsciclistesde muntanya de la història del país. La seva prova de bike marató, a més de ser pionera en aquest format, sempre ha estat una referència pel que fa a qualitat del recorregut i diversió.

Aquest diumenge, integrada com la segona prova puntuable de la Marathon Cup by Scott & Taymory, la cursa tornarà a ser el centre d'atenció del ciclisme de muntanya a Catalunya. No només per ser una cita clau de cara a la general del circuit, sinó perquè a més determinarà els nous campions de Catalunya de bike marató. Cursa doblement important.

El seu recorregut oferirà els al·licients que sempre han atret centenars de bikers. Un traçat sense llargues pujades i baixades, un perfil de puja i baixa en el qual no hi ha ni un metre de descans i en el qual es combinaran les pistes amb els típics senders ràpids i divertits de la zona. La prova reina, que serà la distància XCM, serà de 63km i tindrà 1.600 metres de desnivell positiu. La modalitat XCC tindrà un traçat de 41 km i 1.000 metres de desnivell. En l'àmbit competitiu, la prova es presenta tan oberta com la primera cita i pot propiciar canvis en el liderat de la general. Sent la segona de les quatre proves del certamen, servirà per veure quins bikers tenen opcionsde guanyar de cara a la general final. La següent prova del campionat serà la Sea Otter Europe de Girona, el proper 9 de juny.