n El CB Prat va confirmar la seva condició de favorit i va aconseguir la classificació per la via ràpida per a les semifinals del play-off d'ascens de la lliga LEB Or. El conjunt d'Arturo Álvarez, que ja havia aconseguit la victòria en els dos partits disputats al pavelló Joan Busquets, un amb molta claredat i l'altre sentenciant al final, no va tenir gaire dificultats per vèncer al pavelló Pisuerga un Carramimbre Valladolid que ha fet prou, en la seva primera temporada a la segona categoria, després d'ascendir de la LEB Plata, en poder disputar aquestes eliminatòries.

El Prat va marcar la línia des del principi del partit, sobretot en línia defensiva, en què va mantenira ratlla els castellans. El 9-20 dels primers deu minuts, amb vuit punts d'Andriuskevicius, van establir unes diferències ja difícilment remuntables contra un conjunt que defensa tan bé.

La resta dels quarts han mantingut la tendència de pocs punts que tant afavoreix el CB Prat. Tot i que el Valladolid va reduir la distància al descans (27-33), la realitat és que els visitants no van patir mai pel triomf i van vèncer per 51-58. El pivot Cate, amb només 13 punts però 21 de valoració. Per als locals, només De la Fuente va arribar a onze punts.

Reacció del Palència

Pel que fa al possible rival de l'ICL Manresa en les semifinals, si els bagencs remunten, l'Unión Financiera Oviedo no va poder sentenciar la seva eliminatòria i haurà de jugar demà al vespre novament a Palència. Els castellans van guanyar per un ajustat 64-60 en un duel accidentat a l'inici, per culpa d'un marcador, i en què els asturians s'havien arribat a escapar per 5-18 i 7-20, gràcies a la defensa i al domini d'Óliver Arteaga sota dels cèrcols.

Malgrat aquesta pressió, però, el Chocolates Trapa Palència va anar fent una feina de formigueta i va reduir poc a poc la diferència fins arribar amb un mínim 31-33 al descans. La segona meitat va ser de picar pedra per part de tots dos conjunts, amb avantatges mínims a les dues bandes. Amb el 60-60, Jordi Grimau va anotar quatre tirs lliures seguits i va sentenciar. Otegui, amb 14 punts per als locals, i Arteaga, amb 16 per als visitants, van imposar la seva llei i va vèncer per 64-60

El Tau també es resisteix

També va forçar el quart partit de la sèrie el Tau Castelló, que va aprofitar l'ambient espectacular del seu pavelló per derrotar un Melilla que va anar a remolc durant tot l'enfrontament, però que va fer tard en la seva reacció final. El conjunt de Toni Ten va sortir disposat a vèncer davant de la seva afició i guanyava per 20-14 al final del primer quart i per 43-36 al descans. Els castellonencs es van escapar de dotze punts al tercer quart (57-45), però aleshores va arribar la reacció del conjunt d'Alejandro Alcoba, que es va situar amb un 69-67, però dos tirs lliures de Steinarsson van sentenciar, tot i el bàsquet final de Kapelan per al definitiu 71-69. L'ex del Manresa Juan José García, amb 14 punts, va ser el màxim anotador.