«Ment neta, calma i tranquil·litat. Hem de gaudir del que vingui». Aquesta és la consigna de Gustavo Aranzana, tècnic del Leyma Corunya, per afrontar aquesta tarda el quart partit de la sèrie davant l'ICL Manresa. El seu equip és a una victòria de les semifinals i juga a casa, però Aranzana, un gat vell, no llança les campanes al vol. Les ha vist de tots colors.

«Hem de gestionar les emociones, cada dia serà més difícil i més dur, no podem pensar que el quart partit serà fàcil», apunta el tècnic val·lisoletà. «Encara és molt difícil. Ens queda un últim pas. Ho hem de tancar i això a vegades és el més complicat.

L'entrenador del Leyma Coru-nya va acabar molt content el tercer partit. «Hem sapigut patir. El Manresa ha estat espectacular, té un ADN guanyador. Deixar-los en només 72 punts en 45 minuts és espectacular», va retirear.

El tècnic local va lloar el públic («em trec el barret») i també la seva plantilla: «Necessitem dotze jugadors compromesos i els tenim. Tots estan predisposats, tot i que juguin més o menys».

Però Aranzana encara espera una reacció de l'ICL, que en el tercer partit va mostrar les seves armes: «Venia amb la lliçó ben apresa. Han tallat bé les línies de passada, han tancat la pintura». De fet, espera més sorpreses per aquesta tarda. «Encara no hi ha coses», admet Aranaza. «Ocampo segur que intentarà fer coses noves i nosaltres tenim coses preparades i veure si les executem o no».