Els dos Mercedes sortiran junts des de la primera línia de la graella del Circuit de Barcelona-Catalu-nya (15.10 h) per primera vegada aquesta temporada, ja que Lewis Hamilton va aconseguir la pole en el Gran Premi d'Espanya i anirà seguit del seu company Valtteri Bottas.

L'anglès va aconseguir la seva segona pole de la temporada i va rebaixar en tres segons el rècord del circuit. Així, el britànic es vafer amb la pole número 74 de la seva carrera esportiva a la Fórmula 1.

Pel que fa als espanyols, la sessió de classificació d'ahir va ser la primera vegada de la present temporada que Fernando Alonso (McLaren) superava la Q2. Així, l'asturià sortirà vuitè a la graella. Alonso, que havia aconseguit com a millor posició de classificació un onzè lloc a Austràlia, venia de signar tres tretzenes posicions durant la classificació en les tres anteriors curses. Més plàcida ha estat la trajectòria enguany de Carlos Sainz, qui ha entrat sempre a la Q3, però, igual que ahir, no va superar el novè millor temps.

Per darrere els Mercedes sortiran els dos Ferrari, que incomprensiblement van anar perdent posicions de lideratge, com en el cas de l'alemany quatre vegades campió del món, Sebastian Vettel, líder fins a la jornada quatre i tres vegades el pilot més ràpid en la jornada de classificació.

Davant d'Alonso encara hi haurà tres pilots més a banda dels Mercedes i Ferrari, els dos Red Bull i un competitiu Haas pilotat per Kevin Magnussen.