El britànic Lewis Hamilton va guanyar ahir per segon any consecutiu el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, amb la qual cosa va sumar la segona victòria seguida de l'any, després d'haver vençut també a Azerbaidjan. A més, el britànic va poder situar el seu company d'equip Valtteri Bottas i el Red Bull de Max Verstappen entre ell i el seu màxim rival en la lluita pel mundial, un Sebastian Vettel que va quedar fora del podi i que ara està situat 17 punts darrere del líder.

Els dos espanyols de la graella, el madrileny Carlos Sainz i l'asturià Fernando Alonso, respectivament, van puntuar en setena i vuitena posicions i mantenen la línia de regularitat de tota la temporada. El pilot de McLaren és setè a la general i el de Renault, vuitè.

Ahir, Hamilton no va tenir gaires dificultats per vèncer. Va arrencar des de la pole position i, amb una tàctica d'una única parada, en què va situar el pneumàtic mitjà i va retirar el tou inicial, va segellar el triomf. A més, darrere seu, Bottas va robar la cartera a Vettel en la sortida i va mantenir a ratlla qualsevol que es volgués aproximar a l'anglès. De fet, l'alemany va anar a dues aturades, però l'estratègia li va sortir malament i va finalitzar darrere de Verstappen, que va fer el primer podi del mundial.

Alonso va perdre tres posicions a la sortida però va finalitzar setè i puntua per primer cop al circuit de Montmeló des del sisè lloc del 2014 amb Ferrari.