El FC Barcelona ha detectat un total de 2.823 entrades falsificades en l'últim clàssic contra el Reial Madrid, en una trama en la qual estan involucrats socis abonats del club, una acció organitzada que es va traduir en unes pèrdues d'1,5 milions d'euros per a l'entitat, segons va informar ahir el portaveu del club, Josep Vives.

Després de la reunió ordinària de la junta directiva celebrada ahir, el club va denunciar l'existència d'una «xarxa organitzada» que afecta 2.823 socis titulars amb un abonament al Camp Nou. Segons va anunciar Vives, a les persones afectades se'ls suspendrà la condició de soci i abonat de manera temporal, a l'espera que es prengui una decisió definitiva que podria significar l'expulsió definitiva com a membre del club.

«Són entrades falsificades d'acord amb uns abonaments. Això vol dir que hi ha una xarxa que ha implementat una tecnologia per fer això i es necessiten mitjans. Estem parlant del 3,4 per cent d'abonaments», va lamentar Vives. L'anunci arriba després que 120 empleats del club controlessin els accessos al Camp Nou en l'últim clàssic de la lliga disputat el diumenge 6 de maig. I van detectar aficionats amb una entrada falsificada que, no obstant això, van accedir a l'estadi per evitar problemes de seguretat.

El club va requisar les paperetes falses, que li serviran com a prova documental per iniciar una investigació per demostrar l'acció fraudulenta dels socis implicats. Serà la comissió de disciplina del club l'òrgan que s'encarregarà de dictaminar les sancions, que s'estudiaran cas per cas. En aquest sentit, Vives va apuntar que les sancions poden ser temporals i fins i tot implicar l'expulsió definitiva, depenent de la gravetat de cada cas.

En qualsevol cas, el club ja ha obert un expedient disciplinari als 2.823 socis i ha suspès cautelarment els abonaments implicats, de manera que els socis implicats no podran acudir al Camp Nou en l'últim partit de lliga contra la Reial Societat. «El club vol ser contundent i just. I per ser just mirarà la casuística de cada soci», va explicar Josep Vives.