L'Atlètic de Madrid va aconseguir la seva tercera lliga Europa en nou temporades després de demostrar que és molt superior a un conjunt encara en construcció com l'Olympique de Marsella. Tot i el suposat avantatge que per als gals significava disputar la final a territori francès, la realitat és que els homes de Rudi Garcia no van tenir cap possibilitat des del moment que un compatriota seu, Antoine Griezmann, va desequilibrar el marcador.

L'estrella de l'Atlètic, que té tots els números per deixar l'entitat aquest estiu i segurament fitxar pel Barça, va deixar com a herència dos gols que van impulsar-lo a aconseguir el seu primer títol important, després d'haver perdut la final de la Lliga de Campions contra el Madrid i l'Eurocopa contra Portugal el mateix any, el 2016.

Errada fatal

L'Atlètic va començar el partit dubitatiu i semblava que el Marsella pressionava bé fins que va arribar el gol de Griezmann, que va aprofitar una errada enorme en una passada de Mandanda a Anguissa. Gabi va cedir al francès i aquest va definir amb l'habilitat habitual. Aquí es va decantar el duel, l'Atlètic ja no va patir més i va sentenciar als quatre minuts de la segona part, en un contraatac que va finalitzar Koke amb una passada a Griezmann, que va picar l'esfèrica per damunt de la sortida de Mandanda. Mitroglou va poder ficar el Marsella en el partit amb una rematada de cap al pal, però a l'últim minut el futbol va regalar un gol al capità atlètic, l'esforçat Gabi, que va creuar inapel·lablement una altra passada de Koke.