El tècnic santpedorenc Pep Guardiola va signar ahir el contracte de renovació amb el Manchester City fins al 2021, segons va informar el club anglès en un comunicat. Guardiola, que va arribar a l'equip anglès fa dos anys, ha guanyat la lliga i la Copa de la lliga aquesta temporada, després que en la passada no aconseguís cap trofeu. A més, en la competició de la regularitat ha aconseguit alguns rècords, com ara arribar als 100 punts totals.

Guardiola va declarar als mitjans del club que «estic molt content i emocionat. És un plaer poder continuar entrenant aquí». Sobre les raons que l'han conduït a acceptar l'oferta del City per ampliar la seva relació, que finalitzava l'estiu del 2019, Guardiola va explicar que «gaudeixo treballant amb els nostres jugadors cada dia i intentarem fer el màxim que poguem en els propers anys. Com a entrenador, has de sentir-te a gust amb els jugadors, i jo m'hi sento».

De cara al futur, va centrar «el meu desig a aconseguir que els meus jugadors vulguin que siguem millor equip cada dia. Intentaré que els meus jugadors ho siguin i que poguem millorar al camp. Tenim una plantilla jove, amb una mitjana d'edat de 23 anys, i volem fer passes endavant per mantenir el nivell al qual hem arribat enguany».

Diferents maneres de renovar

En els deu anys que fa que és entrenador d'elit, tenint en compte la temporada sabàtica que es va agafar el 2012, Guardiola ha anat renovament de maneres diferents. Amb el Barça, ho feia any a any. Així va revalidar el seu contracte amb els blaugrana tres cops, habitualment en el tram final de cadascuna de les temporades anteriors. Quan va arribar al Bayern de Munic va signar un contracte de tres anys que va complir. El desembre del 2015, forçat pels rectors del club alemany, va haver de comunicar que no seguia per tal que els bavaresos poguessin contractar un nou entrenador, que va ser Carlo Ancelotti. En arribar al Manchester City també va firmar un contracte per a tres temporades, que ara renova per a dues més. La presència de Ferran Soriano i Txiki Begiristain al club hi té molt a veure.