L'entrenador serbi Zeljko Obradovic, actualment al Fenerbahçe, el més llorejat amb diferència en la història de l'Eurolliga, aspira a seguir engrandint la seva llegenda amb el desè títol europeu al seu palmarès. Per aconseguir-ho, l'extècnic del Joventut i del Madrid haurà d'imposar-se en la final four que comança avui a Belgrad, on s'enfrontarà al Zalgiris d'un dels seus deixebles, Sarunas Jasikevicius (18 h, Esport3). La segona semifinal enfronta el Reial Madrid de l'exmanresà Sergi Llull amb el CSKA (21 h, Esport3).

Obradovic és el més llorejat de la màxima competició europea i té un palmarès incomparable, en el qual destaquen nou títols de l'Eurolliga, a més amb cinc clubs diferents (Partizan, Joventut, Reial Madrid, Panathinaikos i Fenerbahçe), l'últim l'any passat a Istanbul.

El balcànic té més del doble de títols que la resta d'entrenadors que el segueixen, començant pel grup que ha conquistat quatre títols, format per Pedro Ferrándiz, Ettore Messina, Alexander Gomelsky i Bozidar Maljkovic.

Per la seva banda, Pablo Laso, que compleix la seva setena temporada al Reial Madrid, va tocar la glòria europea el 2015, quan el seu equip va superar l'Olympiacos (78-59). Va ser un alliberament per al tècnic basc després d'haver perdut les finals del 2013 i 2014, mentre que l'any passat no va poder superar les semifinals davant el Fenerbahçe.

Fa dos anys li va tocar estrenar el palmarès a Dimitris Itoudis, en la seva segona temporada al capdavant del CSKA, després de la marxa d'Ettore Messina. L'entrenador grec, un altre deixeble d'Obradovic, va superar en una disputada final a Berlín el Fenerbahçe (101-96) i ara aspira a recuperar el ceptre a Belgrad.

Jasikevicius, la revelació

Finalment, Sarunas Jasikevicius és l'únic dels tècnic d'aquesta final four que encara no ha conquerit la màxima competició europea com a tècnic. El lituà va guanyar quatre Eurolligues com a jugador: una amb el Barça, dues amb el Maccabi i un altra altra amb el Panathinaikos.

Aquesta temporada, Jasikevicius ha estat l'artífex de convertir el Zalgiris en l'equip revelació de la competició i aspira a seguir sorprenent en territori serbi en el seu primer any complet com a entrenador principal.