El britànic Chris Froome (Sky) va ser el guanyador de la catorzena etapa del Giro d'Itàlia, que acabava al cim del Zoncolan. Froome, escapat durant els últims quatre quilòmetres, va resistir la persecució de Simon Yates (Mitchelton-Scott), que va entrar a sis segons del vencedor i manté el mallot rosa que l'acredita com a líder de la prova.

La jornada, de 186 quilòmetres, es va decidir en l'ascens a aquesta muntanya dels Alps, on es van presenciar diversos duels, sempre controlats pel grup on anava Yates. La duresa del traçat només va deixar amb opcions els més forts.

A set quilòmetres de l'arribada, l'italià Valerio Conti va intentar marxar del gran grup, però el basc Igor Antón el va neutralitzar. L'aventura d'aquests dos ciclistes no va durar gaire, ja que l'equip Sky venia fort. L'holandès Wout Poels preparava el terreny per a Froome. Amb el ritme ja marcat, el britànic va marxar en solitari i va guanyar l'etapa. La reacció de Yates no va ser suficient, tot i que en els últims metres va fer perillar la victòria del seu adversari.

L'italià Domenico Pozzovivo i el colombià Miguel Ángel López van ocupar la tercera i quarta posició, respectivament. L'holandès Tom Dumoulin i el francès Thibaut Pinot, perseguidors de Yates a la general, van perdre temps respecte de l'anglès, fet que confirma encara més el domini d'aquest ciclista a la ronda italiana. L'etapa d'avui, de 176 km, entre Tolmedo i Sappada, serà una jornada de muntanya amb final amb pujada.