Rafa Nadal, número dos del món, va derrotar el serbi Novak Djokovic (7-6, 6-3) en semifinals del torneig de Roma, cinquè Masters 1.000 de la temporada, i buscarà a la final d'avui (16 h) el seu vuitè títol a la capital italiana, davant de l'alemany Alexander Zverev, vencedor a Madrid fa una setmana i que ahir va patir per derrotar el croat Marin Cilic.

El balear, guanyador en el Fòrum Itàlic el 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012 i 2013, va solucionar, no sense patir, el duel davant el serbi, finalista els dos últims anys en el torneig romà. De fet, el balear es va veure obligat a salvar dues boles de break per no veure com la primera mànega es decantava a favor de Djokovic.

Després d'endur-se la primera, en el tercer joc de la segona mànega Nadal va trencar en blanc el joc en què servia el seu rival. Després de patir per defensar el seu servei en el vuitè, el de Manacor va tancar el partit a la segona de les seves dues boles de trencament, després de gairebé dues hores de lluita al Forum Itàlic.

En l'altre partit, Zverev va vèncer per 7-6 i 7-5 després d'un desempat d'un primer set agònic que va caure de la banda de l'alemany per 15-13. En el segon, un trencament de servei a l'últim joc li va ser suficient per guanyar.