Un tap d'Adam Hanga a Bojan Dubljevic a l'últim segon del partit que el seu equip va jugar a València va donar un triomf al conjunt de Pesic (70-71) que li assegura el tercer lloc a falta d'una jornada per al final i li evita trobar el Reial Madrid fins a una hipotètica final.

Els blaugrana es van refer d'un mal inici de partit, en què els locals es van escapar amb un 17-6, i a poc a poc va anar equilibrant el partit amb els punts d'Heurtel (15) i Koponen (14). A més, va debutar el pivot Jalen Reynolds, que només va anotar dos punts. En la darrera jugada, Heurtel només va anotar un tir lliure i Dubljevic va tenir l'opció d'empatar el resultat, però un tap de Hanga li ho va impedir de manera expeditiva.

El Baskònia serà segon

El KirolBet Baskonia, per la seva banda, va assegurar la segoa posició final amb una còmoda victòria a casa (102-82) contra un San Pablo Burgos que, amb la salvació, pot donar per bona la temporada. Els bascos van començar forts, amb un parcial de 26-13, però els castellans es van acostar en el marcador (48-45) empesos pels 1.500 aficionats que van aprofitar la proximitat de totes dues ciutats per animar l'equip. Però el conjunt de Pedro Martínez, amb 20 punts de Beaubois, no es va deixar sorprendre.

El Tenerife ho té a prop

De la resta de partits, l'Iberostar Tenerife va aconseguir una victòria que gairebé li dóna la classificació per als play-off. Va guanyar per 73-69 el Monbus Obradoiro i només una carambola el pot apartar de les eliminatòries per al títol. Així, l'únic equip que li pot prendre el bitllet és l'UCAM Múrcia, però perquè això passés els d'Ibon Navarro haurien de vèncer avui a la pista del Bilbao i en el proper partit a l'Estudiantes, que l'Andorra caigués a casa contra el València i que el Tenerife perdés a la pista del descendit Betis. Així es produiria un triple empat del qual sortirien perdent els insulars.

Ahir, en canvi, els canaris van vèncer en un duel molt igualat del qual el màxim anotador va ser el pivot Ponitka, amb 23 punts i 27 de valoració. Els triples de Beirán i de Vasileiadis van ser essencials per tal que el conjunt de Fotis Katisikaris rescatés el triomf contra el conjunt gallec.

El Tenerife es va veure perjudicat per la derrota del MoraBanc Andorra a Màlaga (87-86), amb un tir lliure anotat per McCallum a falta de tres segons per al final. El triple desesperat de Jaime Fernández ja no va entrar. L'enfrontament va ser igualat per a ambdós, amb un gran Brooks, autor de 19 punts, per als locals i un joc coral del conjunt de Joan Peñarroya, amb 17 punts de David Walker i 15 del base francès Albicy.