El seleccionador espanyol de futbol, Julen Lopetegui, va anunciar ahir la llista de 23 futbolistes que s'endurà al Mundial. Entre els seleccionats hi ha quatre jugadors del Barça (Piqué, Jordi Alba, Busquets i Iniesta), i un barcelonista, Sergi Roberto, entre els futbolistes absents més destacats.

La presència dels laterals Álvaro Odriozola (Reial Societat) i Nacho Monreal (Arsenal) i les absències dels atacants Álvaro Morata (Chelsea) i Vitolo (Atlètic) són les principals novetats de la llista definitiva de Julen Lopetegui.

A la llista no ha entrat Sergi Roberto, desbancat per Odriozola com a teòric lateral dret suplent de Dani Carvajal, ni Marcos Alonso, ja que Lopetegui s'ha decantat al lateral esquerre per l'experiència de Monreal, que disputarà el seu primer gran torneig amb la selecció espanyola després de gairebé una dècada de presència intermitent a l'equip estatal.

Morata i Vitolo, dos jugadors importants en la fase de classificació per a Rússia, s'han vist penalitzats després de les seves irregulars temporades en els seus respectius equips. Tant el davanter del Chelsea com el mitjapunta de l'Atlètic van ser fixos en les alineacions del seleccionador durant la fase de classificació, però tots dos han viscut molt llastats per les lesions aquesta temporada.

Messi, líder d'Argentina

Per altra banda, el seleccionador de l'Argentina, Jorge Sampaoli, també va fer pública ahir la llista de 23 jugadors convocats per al Mundial, liderada pel barcelonista Leo Messi i en la qual hi ha el migcampitsa Paulo Dybala però no el davanter Mauro Icardi.