L'expresident de l'Estudiantes Juan Francisco García, detingut ahir en una operació en la qual també va ser arrestat l'expresident valencià Eduardo Zaplana, va deixar de ser immediatament candidat a presidir l'ACB, segons va confirmar l'Associació de Clubs de Bàsquet.

García era un dels tres aspirants a dirigir l'ACB que estaven citats per l'organisme ahir al matí a Barcelona per presentar el seu projecte davant l'Assemblea, però no va anar a la cita perquè el va detenir la Guàrdia Civil. L'expresident de l'Estudiantes va ser cap de gabinet de l'exministre i expresident de la Comunitat Valenciana Eduardo Zaplana, arrestat en la mateixa operació.

La notícia de la detenció de García va causar gran sorpresa ahir al matí a la seu de l'ACB, on els representants dels clubs es van reunir a les 10.30 h. Sí que van comparèixer a l'Assemblea per defensar el seu projecte els altres dos aspirants a presidir l'ACB: l'exseleccionador espanyol Javier Imbroda i l'exjugador Miguel Juane.

Els representants dels clubs van poder conèixer el projecte de Miguel Juane i Javier Imbroda. I després d'escoltar-los, l'Assemblea va fer dues rondes de votacions. No obstant això, cap dels dos candidats va aconseguir la majoria requerida en els estatuts: tres quartes parts, és a dir 14 vots dels 18 de possibles. Com a conseqüència, els representants dels clubs van acordar finalment «un període de reflexió per a l'elecció del president», segons va explicar l'ACB en un comunicat.

Els clubs va acordar continuar la recerca del nou president a través de la Comissió Delegada i en properes reunions. Mentrestant, José Miguel Calleja, director general des del 26 de març, continuarà ostentant totes les funcions i responsabilitats directives de l'ACB.