El migcampista espanyol Andrés Iniesta té previst unir-se a les files del Vissel Kobe de Japón, de manera que seguiria els passos d'altres estrelles del futbol espanyol com Aitor 'Txiki' Beguiristain, Andoni Goikoetxea o Julio Salinas.

Iniesta (Fuentealbilla, 1984) ha tancat el seu fitxatge després de setmanes de rumors, segons ha informat aquest dimecres la cadena estatal japonesa NHK, on s'incorporaria al seu nou club després de disputar el Mundial de Rússia.

L'excapità del FC Barcelona passarà així a engrandir la llista de futbolistes espanyols que han passat per la J-League japonesa des de la seva primera temporada el 1993.

Entre ells hi ha Beguiristain (Olaberría, Guipúscoa, 1964), que va jugar dues temporades a l'Urawa Red Diamonds de la prefectura de Saitama (al nord de Tòquio), entre el 1997 i el 1999, on va acabar la seva prolífica carrera com a extrem després d'haver passat pel Deportivo de La Corunya, el FC Barcelona i la Reial Societat.

El davanter Julio Salinas (Bilbao, 1962) va arribar al Yokohama F. Marins el 1997, on va jugar dues temporades abans de tornar a Espanya per retirar-se al Deportivo Alavés tres anys però tard.

En el mateix equip i coincidint amb Salinas va jugar el seu amic i compatriota Andoni Goikoetxea (Baracaldo, 1956) el 1998, que va tenir una temporada curta al Japó per problemes personals amb l'entrenador de l'equip, el també espanyol Antonio de la Cruz (que va substituir el guipuscoà Xabier Azkargorta com a tècnic del club nipó).

Goikoetxea va tornar llavors al Club Atlètic Osasuna, on va començar la seva carrera professional el 1985 i on va penjar les botes.

Beguiristain, Salinas i Goikoetxea, igual que Iniesta, també van passar per les files del FC Barcelona abans d'arribar al Japó.