El líder del Giro d'Itàlia, Simon Yates, ha mostrat una petita debilitat per primera vegada en tota la "Corsa Rosa" i ha perdut 28 segons davant del seu gran rival, Tom Dumoulin. Les forces de la "Maglia Rosa" han flaquejat a la 18ª etapa, en plena ascensió final al port de Prato Nevoso, i el Giro queda més obert que mai en la seva recta final.

El líder del Mitchelton-Scott, intractable fins al moment, no ha pogut seguir el ritme d'un atac de Chris Froome. Tom Dumoulin, defensor del títol, s'ha soldat a la roda del kenyà de l'Sky i ha aconseguit recuperar 28 segons respecte Yates que són autèntic or.

Tot i el canvi de panorama -que semblava impossible en un Giro dominat de dalt a baix per Yates- el britànic segueix al capdavant de la classificació, ara amb només 28 segons d'avantatge respecte al vigent campió. La general del Giro d'Itàlia queda doncs molt i molt emocionant, amb dues etapes d'alta muntanya encara per disputar.

El parcial de 196 quilòmetres entre Abbiategrasso i Prato Nevoso se l'ha emportat l'alemany Maximilian Schachmann, que ha estat clarament el més fort d'una llarga fuga que ha aconseguit una minutada. El veterà ciclista espanyol Rubén Plaza s'ha quedat amb la mel als llavis i ha acabat en segona posició.