El ciclista britànic Chris Froome (Team Sky) va capgirar ahir de dalt a baix el Giro d'Itàlia durant la disputa de la 19a etapa, entre Venaria Reale i Bardonecchia, de 185 quilòmetres. Va guanyar i va deixar enrere Tom Dumoulin (Sunweb) i la resta de rivals. Davant l'ensorrament del que era líder Simon Yates (Mitchelton-Scott), que diu adéu a la general, Froome es va vestir de rosa.

El britànic va atacar a 80 quilòmetres de meta, al Colle delle Finestre, després d'un gran treball del seu equip i de Kenny Elissonde, ja sabent que Yates perdia ter-reny abans de confirmar la seva gran davallada. El dur atac de Froome també va sorprendre Dumoulin, Thibaut Pinot (FDJ) i Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida), tres dels ciclistes més forts de la ronda italiana.

Dumoulin tenia gairebé tres minuts de marge sobre Froome a l'inici d'etapa, un avantatge que va eixugar el britànic fins a ser líder virtual de la prova a 33 quilòmetres de meta, quan baixava de Sestriere, un port de tercera categoria, i abans de la pujada final a Bardonecchia, de primera, on va confirmar el seu triomf d'etapa i va aconseguir la maglia rosa dos dies abans d'arribar a Roma. Ara, Froome té 40 segons de marge sobre Tom Dumoulin i 4 minuts i 17 segons respecte a Thibaut Pinot.