La tennista romanesa Simona Halep, número 1 del món, va conquerir ahir el títol de Roland Gar-ros després de guanyar la nord-americana Sloane Stephens, en una final molt disputada, en les dues primeres mànigues, per 3-6, 6-4 i 6-1. D'aquesta manera, Halep obté el primer torneig de Grand Slam de la seva carrera al quart intent. Fins ahir, havia perdut les finals a París contra Maria Xaràpova, el 2014, i Jelena Ostapenko, l'any passat, i la de l'Obert d'Austràlia del gener davant de Caroline Wozniacki.

A diferència del partit decisiu de l'any passat, en aquest Halep va haver de superar un inici molt desfavorable, en què els cops de Stephens, guanyadora de l'Obert dels Estats Units del setembre passat, li van fer molt mal. Un trencament al quart joc va ser suficient perquè la tennista de Florida s'apuntés el primer parcial per 3-6 en només 42 minuts.

La situació encara va empitjorar en el segon, quan Stephens va tornar a trencar el servei de la seva rival i confirmava el trencament amb el seu servei. Tot i això, la millor jugadora de l'actualitat va capgirar el resultat enllaçant quatre jocs consecutius guanyats. A més, un altre trencament al seu favor li va servir per equilibrar el duel.

Aquest va ser el cop anímic que necessitava. Va començar la tercera fase del duel amb molta confiança i solvència, i va guanyar cinc jocs de manera consecutiva. Stephens ja s'havia entregat i la resolució del duel era clara. Amb un 6-1 va tancar el partit i va trencar una mala ratxa en els grans tornejos que ja li pesava massa.