El tennista balear Rafa Nadal buscarà avui el seu onzè títol de Roland Garros, en la final que l'enfrontarà a partir de les tres de la tarda a l'austríac Dominic Thiem. Aquest és, possiblement, el rival més complicat que es podria trobar avui en dia en un torneig de terra batuda. Thiem ja va vèncer Nadal l'any passat a les semifinals de Roma i enguany en els quarts de final del Màsters 1.000 de Madrid, i es preveu que el balear no tindrà fàcil la victòria, tot i que el fet que el partit sigui a cinc sets l'afavoreix.

Ja després de la seva victòria sobre l'argentí Juan Martín del Potro a les semifinals, Nadal va admetre que «diumenge toca un altre partit molt difícil contra un dels millors jugadors del món, que aquesta any ja m'ha guanyat en terra batuda. És una final de Roland Garros, així que només falta acceptar el repte, lluitar i intentar estar el millor preparat possible. Pots guanyar o perdre, és part de l'esport, però cal afrontar el partit amb mentalitat de sortir a donar-ho tot».

Per la seva banda, amb 24 anys, Dominic Thiem busca reviure els èxits que un altre austríac, Thomas Muster, va aconseguir a la ter-ra batuda el 1995. El seu joc és diferent al del seu predecessor, que tenia el sobrenom de l'Animal per la força que mostrava en totes les seves accions, però Thiem ja ha mostrat la seva admiració i les ganes d'emular-lo.