El Barcelona i el Watford anglès han arribat a un acord per al traspàs del davanter Gerard Deulofeu per 13 milions d'euros, més quatre milions més en variables, segons ha anunciat el club blaugrana.

En el comunicat, el Barça assegura que manté "un percentatge econòmic" sobre eventuals operacions futures de traspàs del jugador a d'altres clubs.

Deulofeu va iniciar la seva carrera a la Masia, on va ingressar amb nou anys (2003), i vuit després va debutar al Barça B de la mà de Luis Enrique Martínez. Es va estrenar amb el primer equip a l'agost del 2011.

Després d'alternar actuacions en el primer equip i en el filial, Deulofeu va recalar com a cedit en l'Everton a l'estiu de 2013. Amb 20 anys, va tornar al Barça, però novament va ser cedit, en aquest cas al Sevilla.

En el curs següent, Deulofeu va tornar a Anglaterra després de signar per l'Everton, on va jugar durant dues temporades. Posteriorment va militar a les files de l'AC Milan i va tornar al Barça a principi del curs 2017-18.

Va ser repescat l'estiu passat pel Barcelona d'Ernesto Valverde i durant la primera volta de la temporada va jugar 17 partits i va marcar dos gols abans d'anar-se'n al mercat hivernal al Watford, equip que finalment l'ha contractat.