Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, va pagar 150.000 euros per a la reparació del vaixell de Proactiva Open Arms, retingut a Itàlia, segons ha confirmat avui Oscar Camps, fundador d'aquesta ONG.

Camps, en unes declaracions a 'RAC1', ha revelat que Guardiola es va fer càrrec de l'embarcació, retinguda al port sicilià de Pozzallo en el març passat, per poder tornar a posar en funcionament la nau. A més el fundador de Proactiva Open Arms ha assegurat que d'altres esportistes també s'han ofert a ajudar-los.

"El Pep ens va venir a veure, fins i tot ha parlat de venir al vaixell a ajudar. I no només ell, alguns esportistes també tenen interès a venir a donar-nos un cop de mà", ha dit Camps.

El fundador de Proactiva Open Arms ha comentat que l'ONG es finança principalment de petites aportacions realitzades per mitjà de petites aportacions realitzades per mitjà de xarxes socials i també compta amb l'aportació d'ajuntaments.

Per aquest motiu, Camps ha insistit que es necessiten col·laboracions de diferents mecenes i d'entitats. "La Diputació (de Barcelona) també ens ajuda. No és la primera vegada que Guardiola fa una acció d'aquest tipus", ha comentat.