ernando Hierro, director esportiu de la Federació Espanyola de Futbol, es farà càrrec d´urgència de la selecció espanyola en el Mundial de Rússia després de la destitució de Julen Lopetegui. Luis Rubiales, president de la RFEF, va anunciar que havia fet fora el fins ara seleccionador per haver negociat la seva contractació pel Reial Madrid sense posar la situació en coneixement de la federació.

L´exjugador malagueny, de 50 anys, no té gaire recorregut a les banquetes: va ser entrenador assistent de Carlo Ancelotti al Reial Madrid i té una única experiència com a primer entrenador, la temporada 2016-17, amb l´Oviedo. L´equip asturià va acabar en vuitena posició i no va poder aconseguir l´ascens.

Hierro va assegurar que accepta ser el substitut d´urgència de Lopetegui i s´ho pren com «un repte bonic» que haurà d´assumir «amb valentia». En una roda de premsa juntament amb Rubiales, va expressar que «aquest es un repte bonic, apassionant, però les circumstàncies són les que són i a partir d´aquí accepto aquesta responsabilitat amb valentia, mirant i pensant que tenim un grup de jugadors i treballadors que porten dos anys treballant per estar al mundial». El malagueny va recordar que porta com a director esportiu «7 o 8 mesos» i que per això entèn que «la il·lusió de tothom és gran». «No podia defraudar-los», va afegir, mostrant el «màxim afecte» i «admiració» per Lopetegui i el «gran treball» en la seva etapa.

Per la seva banda, Rubiales va agrair a Hierro que hagi acceptat el càrrec «en un moment difícil» i va assegurar que els internacionals «han tancat files» amb el nou entrenador. El dirigent va insistir en què «no és plat de bon gust el que ha passat», però que havien actuat «amb responsablitat». Rubiales, que va remarcar que el malagueny era «la primera opció», va assegurar que havien de ser «honestos» i va recalcar de nou «la honestedat» de Hierro. «Ha defensat el millor per la selecció, sent positius i mirant endavant. Ara ens hem de centrar en Portugal i aquest és el repte que tenim per endavant», va afirmar.

Quant al pagament de la clàusula de Lopetegui per part del Reial Madrid, es va limitar a comentar que «hi ha advocats que ja estan posats en això». El dirigent va confessar que està «anímicament fort. Quan veig Hierro i els jugadors em carrego d´optimisme. Estic desitjant que arribi el partit». Sobre la destitució del ja tècnic del Reial Madrid, Rubiales es va queixar de les maneres que s´han fet servir i considera que Lopetegui no n´és el responsable: «La negociació s´ha fet sense que la federació en sabés res. Només cinc minuts abans del comunicat ho vam saber. No es poden fer les coses d´aquesta manera, amb una o dues trucades cinc minuts abans del comunicat. Això no es pot passar per alt. Estic convençut que en Julen no ho hauria fet així».

Just abans d´accedir a l´aeroport de Krasnodar per emprendre la tornada a Espanya, el ja exseleccionador estatal Julen Lopetegui va confessar davant la premsa sentir-se «molt trist» després de la seva destitució a només dos dies del debut davant Portugal i va desitjar al «magnífic equip» que dirigia fins ahir que triomfi en el campionat..