L'equip manresà de l'Egiba competirà a la final de la Lliga Iberdrola de Primera Divisió amb el Salt, l'Hospitalet i el Xelska mallorquí. L'objectiu de les gimnastes manresans és pujar al podi, tenint en compte que després de les dues fases prèvies, a Gijón i a Palma de Mallorca, l'equip va situar-se en tercera posició. Ara, a la finalíssima, els quatre equips comencen de zero.

L'Egiba presentarà vuit gimnastes, dues de les quals seran suplents. Es tracta d'Aina Solà, Berta Franquesa, Mar Palliso, Lorena Medina, Laia Font, Andrea Carmona i Carla Font, reforçades per l'holandesa Tisha Volleman, entrenades per Xavi Casimiro i Miriam Font. El format de la competició implica que cinc gimnastes de cada equip han de fer cadascun dels quatre aparells, salt, paral·leles, barra i terra (en cada cas es podrà variar entre les sis esportistes titulars). De les cinc actuacions, només en puntuaran els quatre millors exercicis.

L'Ebiga està vivint en l'actualitat un dels moments més dolços. De fet, és un dels clubs referents de la gimnàstica estatal amb uns 650 esportistes de tots els nivells. Els tècnics Xavi Casimiro, Miriam Font i Lluís Màrquez són els fundadors de l'entitat i els seus principals responsables. Va fundar-se el 1999 a Sant Fruitós amb 34 esportistes. Des de llavors, l'Egiba no ha parat de créixer, amb un gran impuls des que fa les seves activitats al Complex Vell Congost. Fins al 2013, la instal·lació de l'Egiba va ser la Pista Castell, que va quedar totalment obsoleta per a la pràctica de la gimnàstica artística de competició; abans, en un local de Fecasa a la plaça l'Hospitalet.