L'ICL Manresa, després de der-rotar el Melilla en el cinquè partit de la final, de proclamar-se vencedor dels play-off de la LEB Or i de guanyar-se a la pista tornar a la Lliga Endesa, ja ha presentat tota la documentació necessària per formalitzar l'ascens, segons va confirmar ahir l'ACB.

«El CB Breogán SAD i el Bàsquet Manresa SAD han presentat tota la documentació i han abonat totes les quantitats per fer efectiu el seu ingrés a la Lliga Endesa 2018-19. Ara, correspondrà a l'assemblea general ordinària la ratificació de la seva inscripció com a club ACB», explicava l'ACB en un comunicat poc abans que expirés la data límit que tenien els clubs de la LEB Or que s'haguessin guanyat el dret a pujar de completar els requisits.

«Entre la documentació presentada destaca l'auditoria de comptes, un pressupost superior als dos milions d'euros (mínim exigit) i la composició de l'òrgan d'administració de la societat», afegeix la nota que ha emès l'Associació de Clubs.

Tant l'ICL com el Breogán hauran d'esperar la ratificació del seu ascens en una assemblea general ordinària que se celebrarà al juliol, un cop acabi l'actual temporada. Si l'ACB aprova la documentació i els clubs hi donen el seu vistiplau, «el Club Bàsquet Breogán SAD i el Bàsquet Manresa SAD passaran a ser considerats clubs ACB a tots els efectes», conclou la nota de l'Associació de Clubs.