n Tot i que la tercera posició assolida en les fases prèvies per l'Egiba li atorga, de sortida, aquesta probable posició en la final d'avui, la realitat és que entre els entrenadors de l'Egiba, amb Xavi Casimiro, Míriam Font i Lluís Márquez al capdavant, no es descarta esgar-rapar alguna posició superior, la qual cosa ja seria un gran èxit.

Casimiro explicava, dies enrere, que «per a nosaltres és important haver arribat fins aquí. La lliga és nova, s'ha creat aquest any, i van entrar vuit equips a la Primera Divisió, entre els quals hi érem nosaltres. Hi ha vuit equips més a Segona i vuit més a Tercera. Tot això va provocar que ja comencéssim engrescats. Després de les dues primeres fases, a Gijón i a Palma de Mallorca, vam quedar tercers, i ara se'ns presenta aquesta final a casa. Pensem que tenim possibilitats de podi i, per què no, esgarrapar alguna posició més amunt» dels quatre primers.

El mateix format

La competició es farà amb el mateix format que s'han fet les fases inicials. Casimiro explicava que «cadascun dels equips té 15 esportistes, de les quals vuit poden formar part del conjunt i sis són les que poden competir aquell dia. El nostre és un esport individual, però s'ha acceptat molt bé el format de lliga per equips». Així, perquè el públic pugui seguir exactament com anirà tot, «en cadascun dels quatre aparells participaran cinc d'aquestes sis gimnastes. Totes elles acumularan punts, i la suma de punts final serà la que determinarà la classificació per conjunts». Els tècnics, per tant, hauran d'estar encertats, també, a l'hora de decidir a qui descarten en cada moment.