Espanya va convèncer amb el seu joc i va aparcar a un costat la tempesta interna dels últims dies. Això sí, va topar amb una altra tempesta en forma de jugador: Cristiano Ronaldo. El davanter portuguès va ser l'encarregat de marcar tres gols i forçar l'empat contra una selecció espanyola que va ser millor en el global del partit.

Els portuguesos van arrancar decidits i en quatre minuts de joc ja manaven 1-0. Ronaldo va ser llest i va forçar un penal a un ingenu Nacho que deixava la cama de manera molt innocent. Malgrat les protestes espanyoles i la revisió del VAR, l'àrbitre va concedir el penal que el mateix Ronaldo va executar.

Espanya va reaccionar encara que els portuguesos seguien molt ben plantats en el terreny de joc. Els homes de Fernando Santos aprofitaven els contraatacs per fer mal a la defensa de La Roja.

En el minut 24, en una jugada aïllada, Diego Costa rebia la pilota, era capaç d'aguantar la pressió de dos defenses i quan va arribar a la frontal, feia un xut creuat que suposava l'empat a un. Arran del gol, la selecció de Fernando Hierro es va animar i va fer molt mal als portuguesos en el joc combinatiu, especialment per la banda esquerra.

Quan tot semblava de cara per als espanyols, Ronaldo es va trobar una pilota a la frontal que va xutar amb potència i que De Gea s'empassava la pilota en un error garrafal del porter del Manchester United.

Espanya, com al primer temps, no va fer un bon inici de segona part. Tot i això, en els pitjors moments dels espanyols va arribar l'empat en una jugada assajada en què Diego Costa va rematar una prolongació de Busquets a una pilota penjada per part de David Silva.

Arran del gol, els homes de Hier-ro es van retrobar amb el seu joc i, tres minuts després, Nacho engaltava una pilota des de la frontal que, després de tocar el pal, s'introduïa a la porteria de Rui Patricio.

Amb el partit ben controlat per part d'Espanya i una Portugal que no proposava res quan tenia la pilota, Ronaldo va aparèixer per empatar amb un magistral xut de falta que va significar l'empat.