Una comissió de pares i mares de l'Escola Joviat ha impulsat, juntament amb el suport de la Federació Catalana de Basquetbol i l'Ajuntament de Manresa, així com la col·laboració de diversos patrocinadors, el primer 3x3 de bàsquet femení del Bages.

La competició tindrà lloc el proper 30 de juny al pavelló Joviat 1 (carrer de Folch i Torres) i a la Joviat 2 (Muralla de Sant Francesc). El torneig és obert a totes les categories, des de premini fins a veteranes, i arrencarà a les nou del matí i durarà fins a les vuit del vespre. Es tracta d'una competició oberta a tots els clubs i equips catalans que s'hi vulguin inscriure.

La presentació del 3x3 es va dur a terme al Saló Montserrat de la Joviat 1 amb la presència del regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; la vicepresidenta cinquena de la Federació Catalana de Bàsquet, Maria Lluís Gol; el delegat a les comarques centrals de la Federació Catalana de Bàsquet, Fernando Peñarrubia; el responsable de la comissió organitzativa del torneig, Jordi Subirana; i el director de la secció esportiva de la Joviat, Jaume Sensat.

Aquesta competició tindrà dos elements distintius. I és que, d'una banda, la comissió organitzativa ha decidit confeccionar unes samarretes especials de color rosa per a les participants, les quals, d'altra banda, jugaran els partits amb les pilotes oficials del 3x3 de la FIBA.

Durant la jornada, a més de partits de bàsquet, hi haurà també activitats paral·leles, com ara un taller de risoteràpia per als jugadors, servei de fisioteràpia i revisions mèdiques a preus reduïts.