El Reial Madrid es va situar ahir a una victòria del títol de la Lliga Denesa, després de superar el Kirolbet Baskonia en el tercer partit de la final. Un duel en què Luka Doncic i Walter Tavares van espatllar la festa al Buesa Arena, on els bascos intentaran allargar demà la sèrie i forçar el cinquè i definitiu partit, a Madrid.

Els jugadors de Pablo Laso van assaltar un territori hostil, posant el 2-1 a favor en la final i recuperant el factor pista, davant els 15.512 aficionats de Vitòria que omplien el pavelló, un nou rècord en els play-off de l'ACB. Tot i tenir una grada plena de gom a gom i a favor, el Basoknia no va poder-los brinda una victòria clau.

L'intercanvi d'encert va desembocar en un final igualat en el qual van fallar els canells de l'equip local. Vuit punts seguits de Jaycee Carroll van posar en òrbita un Madrid en el moment d'arribar als tres minuts final, quan Tavares (7 punts, 8 rebots i 5 taps) va reafirmar la seva intimidació, un malson per als bascos. I Doncic, amb 20 punts i 29 valoració, va rubricar el seu millor partit de la sèrie per deixar els blancs a un pas de la reconquesta, després de la final perduda l'any passat amb el València Basket del santpedorenc Rafa Martínez i Jaume Ponsarnau.

Un intercanvi de cops

El Baskonia va entrar al partit amb força. Poirier va fer mal, en aprofitar que Tavares encara estava fred, i els locals es van avançar 14-5. Un avantatge que no va espantar el Madrid, que a poc a poc va remuntant amb l'aportació de Doncic i Rudy, artífex de la igualtat al descans, tot i la manca de domini de rebot del seu euip (42-40).

A la represa, Doncic va agafar les regnes del partit i va liderar una escapada del Madrid. Però Janning i els seus triples van mantenir el Baskonia amb vida, fins que van aparèixer les estrelles visitants: Tavares va protegir la cistella, Car-roll va retallar el desavantatge blanc i Doncic va tornar al parquet per rematar la feina.