La selecció alemanya va perdre per primera vegada en el seu debut en un Mundial des que ho va fer a Gijón, contra Algèria, el 1982. I ho va fer contra un equip mexicà especialista en superar les primeres fases i que sol caure als vuitens de final. Ahir, l'equip de Juan Carlos Osorio va fer un recital a la primera part, en què va sorprendre en moltes ocasions l'avançada defensa alemanya, va anotar un gol i es va dedicar a defensar-lo de manera numantina en una represa en què els atacs teutons es van estavellar contra una rereguarda reforçada.

A la primera part, Alemanya només va inquietar en un xut creuat de Werner. En canvi, els mexicans van avisar amb tot un seguit de contraatacs de Chicharito i Layún, fins que, al minut 35, l'extrem del PSV Eindhoven Hirving Lozano va caçar una contra per la banda esquerra, va retallar Özil i va afusellar Neuer pel pal curt.

Cap efectivitat

Semblava que Alemanya es despertaria a la represa, però, tot i que ho va fer, no va trobar la manera de superar Ochoa. Mèxic es va blindar, amb una defensa de cinc i l'entrada de Márquez, i va anar traient pilotes mentre Löw acumulava davanters com Mario Gómez o Julian Brandt. En els pocs contraatacs, Layún va perdre dues arribades clares. A l'altra banda, Kroos es va alliberar i va començar a repartir joc. Les oportunitats més clares van arribar als darrers minuts. Mario Gómez va rematar de cap massa desviat quan ho tenia tot a favor i, un minut abans del final, el mateix davanter de l'Stuttgart va intentar marcar de taló. El porter Ochoa, espectacular ahir, va refusar i el xut final de Brandt va sortir desviat.