El pilot mallorquí Jorge Lorenzo (Ducati) va guanyar ahir la cursa de MotoGP al Gran Premi de Catalunya i torna a entrar de ple en la lluita pel Mundial, després d'haver enllaçat dues victòries: primer a Mugello i ahir a Montmeló. Lorenzo va superar Marc Márquez (Honda), segon, i Valentino Rossi (Yamaha), tercer.

Comentava Lorenzo a principi del cap de setmana, després de conèixer-se que correrà a Honda al costat de Marc Márquez els dos pròxims campionats, que no veia gaire possible lluitar per guanyar un títol amb la Ducati. Però el triomf al Gran Premi d'Itàlia, el seu primer amb Ducati, i aquest a Montmeló el fan posar-se ja a menys de dues curses virtuals de Márquez, a 49 punts.

«Ha estat una cursa dura, amb una mala sortida, però he demostrat que puc guanyar sense ser el primer en els primers revolts. Però estic molt content perquè gua-nyar dues curses amb Ducati era impensable; no ens hem de rendir i cal seguir insistint», va assegurar Lorenzo després de guanyar.

No repetia victòria Lorenzo des del 2016, encara amb Yamaha, però la millora buscada a la seva Ducati i el fet d'estar més còmode sobre la moto l'han portat, de moment, a guanyar dues cites consecutives. El mallorquí, que partia, a més, des de la pole, es va recuperar d'una sortida en la qual Márquez el va passar i es va posar tercer, per darrere del seu encara company Andrea Dovizioso, que va caure i va haver d'abandonar.

Quan ja tornava a liderar la cursa, en passar Márquez al final de recta de la primera volta, Lorenzo va seguir tirant sense mirar enrere i mostrant la suavitat que el caracteritza, separant-se cada vegada més d'un Marc Márquez que va aguantar fins que va poder i que, finalment, va optar per salvaguardar una segona posició que referma el seu lideratge en el Mundial.

Quartararo s'estrena

El francès Fabio Quartararo (Speed UP) va sumar un triomf contundent, el primer de la seva carrera, a Moto2, en guanyar de manera clara per davant del portuguès Miguel Oliveira (KTM) i del català Alex Márquez (Kalex). Tant Oliveira com Márquez van retallar distàncies amb el líder de la classificació provisional del Mundial, l'italià Francesco Bagnaia (Kalex), que amb prou feines va poder ser vuitè, en veure's superat en l'última volta pel compatriota Lorenzo Baldasarri (Kalex).

Martín cau i perd el liderat

L'italià Enea Bastianini (Honda) es va adjudicar la seva primera victòria de la temporada a Moto3 i el seu compatriota Marco Bezzecchi (KTM), segon, és més líder en el provisional del Mundial, ja que Jorge Martín (Honda), que era líder per davant del japonès Tatsuki Suzuki (Honda), se'n va anar per terra i es va quedar per tercera vegada sense puntuar.