L'exjugador del Barcelona Eric Abidal, presentat ahir com a nou secretari tècnic del primer equip, va assegurar que fa «anys» que es prepara per ocupar aquest càrrec. «És un plaer per a mi tornar al FC Barcelona, la meva segona casa. Vull agrair al club que hagi apostat per mi. És un càrrec important i m'he preparat durant molts anys per tenir aquesta possibilitat», va afirmar el francès.

Pep Segura, director general del futbol del club, va destacar que malgrat que Abidal s'estrena en el càrrec, està preparat: «Coneix el dia a dia del vestidor, controla el mercat futbolístic internacional i té ascendència al mercat futbolístic francès, que ara per ara és el que més alimenta les competicions europees».

Preguntat pel frustrat fitxatge d'Antoine Griezmann, Abidal va optar per no respondre: «No som aquí per parlar de la decisió d'un jugador, sinó per muntar un equip que sigui competitiu». I tampoc no va revelar detalls de la planificació per a la temporada que ve. «He parlat amb l'entrenador (Ernesto Valverde), però no de jugadors, perquè tot el treball intern estava fet. No sóc aquí per dir 'aquest sí' o 'aquest no'. És un treball d'equip i seguim el pla previst», va argumentar.

Respecte a la política de planter, Segura va indicar que el Barça «ajudarà sempre» els jugadors que vulguin seguir al club. «Però no estem disposats a acceptar el peatge dels representants, que demanen xifres obscenes d'un o dos milions per assegurar la continuïtat de jugadors que hem format a casa nostra, oferint-los al millor postor possible».

«Malestar» pel cas Griezmann

Abans de presentar Abidal, el vicepresident esportiu, Jordi Mestre, va exposar la posició del club respecte al cas Griezmann i va reconèixer «sorpresa i malestar» amb Gerard Piqué per produir el documental en el que el davanter francès anunciava la seva decisió de seguir a l'Atlètic de Madrid.

Per la seva banda, el conseller delegat de l'Atlètic, Miguel Ángel Gil Marín, va deixar entreveure la possibilitat de «presentar una denúncia» contra el Barça per haver negociat amb Griezmann.