La selecció argentina va caure davant una seriosa Croàcia en la segona jornada del Mundial. Un resultat que va classificar els europeus per als vuitens de final i que va servir per confirmar el mal moment d'Argentina, que va signar una altra mala actuació, amb un Leo Messi gairebé inèdit. Amb tot, els argentins es mantenen amb vida, amb un punt, tot i que estaran pendents del duel d'avui entre Islàndia (1 punt) i Nigèria (0 punts).

Després de topar amb el mur islandès en el debut (1-1), el duel davant els croats va convidar al futbol, però de nou Jorge Sampaoli va deixar la qualitat a la banqueta. Croàcia (amb el matalàs de la seva primera victòria davant Nigèria) va jugar amb la pressió del seu rival i va continuar el ple amb els gols de Rebic, després d'un greu error del porter Caballero, de Modric i de Rakitic, tots a la segona part.

Messi gairebé no va tenir protagonisme. De fet, la seva selecció només va protagonitzar tímids acostaments que van augmentar després de regalar el primer gol. Una acció que reobrirà el debat de la porteria i que va obrir el camí de la victòria de Croàcia, molt superior.

De nou van quedar a la banqueta noms com Dybala i Banega. El futbol d'Argentina era a la banqueta i Messi el va trobar a faltar davant una Croàcia que va alertar al primer temps. Però Perisic i Mandzukic van perdonar, com també ho va fer Enzo Pérez, que va tenir l'ocasió més clara dels sud-americans.

Després del descans, l'Argentina va fer un pas endavant i Agüero va estar a punt de marcar. Va ser just abans que Caballero regalés el gol a Rebic, amb un pèssim rebuig. Contra les cordes, Sampaoli va apostar per Higuaín, Pavón i Dybala. Una reacció que va generar ocasions de Meza i de Messi, però que no va evitar l'hecatombe final per als argentins.

Modric, marcat amb la mirada per Otamendi, va enviar la pilota al fons de la xarxa amb un xut des de la frontal. El segon gol dels croats feia justícia. I Rakitic va estavellar la pilota al travesser en un llançament de falta magistral poc abans d'arrodonir la victòria de la seva selecció en un contraatac. Un desastre per a Argentina, que, amb un punt i un mal gol average, necessita un miracle perquè ni Islàndia ni Nigèria, amb un i zero punts, acompanyin Croàcia a vuitens.