El combinat portuguès en va tenir prou amb un altre gol de Cristiano Ronaldo, el quart en dos partits, al minut 4 de joc, per derrotar una selecció marroquina que es va convertir en la primera eliminada, de manera matemàtica, del campionat. Tot i això, el combinat sud-africà va ser millor en algunes fases i va tenir suficients oportunitats per, com a mínim, haver empatat.

Tal com va succeir davant d'Espanya, Portugal va trobar un gol matiner. En la sortida d'un córner, Cristiano Ronaldo va entrar tot sol i va afusellar el porter del Numància Munir.

Els lusitans van aprofitar l'avantatge per endarrerir-se i els africans van tancar el rival a l'àrea. Va ser després de dues arribades més de Cristiano, al final de la primera part, quan el porter Rui Patrício va prendre protagonisme i va salvar rematades amb molt perill del central Benatia, de Ziyech i, sobretot, una de Belhanda que semblava que entrava de manera inapel·lable a la porteria. La carència de recursos va castigar massa els magribins.