La selecció espanyola va patir molt per derrotar el, a priori, fluix Iran i situar-se líder provisional del grup B. L'equip de Fernando Hierro té els mateixos punts, gols marcats i gols rebuts que Portugal, però la diferència de targetes, dues per als lusitans i una per als hispans, dóna el primer lloc als darrers.

I tot després d'un duel que va tenir una hora de domini total d'Espanya, però un tram final en què Iran, molt conservador fins aleshores, va mostrar les seves armes. Fins i tot va marcar un gol, que va ser anul·lat de manera justa per fora de joc, corroborat després pel VAR.

Hierro va decidir confiar aquest cop en Lucas Vázquez per tenir més profunditat en una banda, en detriment de Koke, i retornar a la titularitat Carvajal, lesionat a la final de la Lliga de Campions. La primera part, però, va ser molt espessa. Iran, encara amb tot el físic al màxim dels seus jugadors, es va atrinxerar en defensa i va mirar que la circulació de pilota no fos fluïda. I ho va aconseguir totalment.

D'aquesta manera, les jugades de perill d'Espanya només arribaven a pilota parada, a través de Silva en una falta directa o en una xilena desviada. Iran s'acostava molt poc a un De Gea que transmet la sensació de molta inseguretat en totes les seves accions. Sense res a destacar, tret d'una enganxada entre Diego Costa i el porter Beiranvand, es va arribar al descans.

Un altre ritme

L'inici de la segona meitat va veure la millor versió del combinat estatal, personificada en les internades d'Isco per la banda esquerra. El malagueny va trencar el lateral Rezaeian diverses vegades i va xutar alt després que Piqué i Busquets també posessin a prova el porter dels perses.

Va ser just després d'un avís local,amb un xut d'Ansarifard que va anar a l'exterior de la xarxa, que va arribar el gol. Iniesta entra pel mig, assisteix massa llarg per a Diego Costa, però el rebuig de Rezaeian rebota en el genoll dret de l'hispanobrasiler i l'esfèrica acaba al fons de la porteria.

Ensurts a la pròpia àrea

Semblava que el més difícil estava fet, però Iran tenia un pla B i va estar a punt d'empatar. Després d'un cop de cap perillós de Taremi, una falta lateral va acabar rematada dins de la porteria per Ezatolahi. La celebració va ser enorme, però un dels assistents havia aixecat el banderí marcant fora de joc. El VAR va ratificar que, en el darrer toc de cap d'Azmoun, l'autor del gol estava massa avançat.

Espanya va recuperar el control, tot i que els canvis de Hierro, com la retirada del camp d'Iniesta i la de Diego Costa, no ajudaven gaire a aconseguir-ho, i Piqué va estar a punt de sentenciar després d'una jugada de córner assajada amb rematada de Ramos. Però encara faltava la millor ocasió iraniana. Amiri va fer un túnel al central del Barça i va centrar de manera perfecta, però el cop de cap de Taremi, que va arribar just a la pilota, va anar massa alt. Amb descontrol, Espanya va tancar el duel amb els punts, però amb la necessitat de millorar.