L'atleta berguedà Toni Baños va ser el millor esportista jove a la gala organitzada pel Beisbol Club Manresa, al Kursaal, el dimarts passat. Baños, que fa uns anys compaginava el futbol amb l'atletisme, ha estat internacional juvenil i practica les curses d'obstacles. Té divuit anys i aquest curs ha cursat segon de batxillerat a Berga.

Deu estar satisfet pel guardó, tenint en compte la competència que hi havia.

La veritat és que sí, estic molt content. El nivell era molt alt, amb títols estatals i moltes internacionalitats entre els finalistes. Aquest és el primer cop que guanyo el premi. En una altra edició vaig ser tercer.

Es pot considerar la seva millor temporada?

Sens cap mena de dubte, sobretot per les internacionalitats que he pogut gaudir. Fins ara he corregut els 2.000 obstacles, però ara, al passar a categoria júnior, ja hauré de fer els 3.000 obstacles.

I com s'hi troba?

Doncs m'està costant. Aquests mil metres de més costen. Crec que l'any que ve, que serà el segon any de júnior, ja ho tindré superat.

Ser de Berga i córrer per al CA Manresa és compatible?

Ho és però requereix d'un esforç. Cinc dies entreno a Berga i dos a Manresa, on faig sessions de qualitat sota la supervisió del Joan Lleonart. Fer el desplaçament incomoda. Seria meravellós tenir unes pistes d'atletisme a Berga.

Com se li presenta el futur?

El més immediat és anar a estudiar periodisme als Estats Units, concretament a la ciutat de Cincinnati, a l'estat Ohio, on estaré becat. Allà practicaré atletisme per a la universitat i el repte serà fer la mínima per als europeus júniors dels 3.000 obstacles. Pel que fa a competicions, aquest cap de setmana tinc l'estatal júnior a Múrcia, una competició difícil pel nivell que hi haurà i perquè no estic en el millor moment de forma.