La mascota Tarracus pot respirar tranquil·la. Després d'anys d'ajornaments, problemes i faltes d'entesa entre administracions, els Jocs del Mediterrani s'inauguraran avui a Tarragona, dos anys després del que s'havia previst a l'inici. La ciutat catalana agafa el relleu de Mersin, a Turquia, que li va guanyar la cursa per acollir els Jocs del 2013.

Els Jocs acolliran uns 4.000 esportistes. Tal com va dir l'exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, a l'actual de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, «no et preocupis per la responsabilitat, ja que el dia anterior encara s'estaran pintant portes i senyalitzant carrers». Això ha anat tal com ho va pronosticar Maragall. A més, l'organització ha hagut de suportar tot de tensions polítiques entre totes les administracions implicades, excepte la Diputació de Tarragona, governada pel PSC i el PDeCAT.

En els últims quatre anys s'han superat dues eleccions catalanes, a més de tota la situació derivada dels líders independentistes presos, deu mesos sense govern central, l'article 155 i una moció de censura. Tanta incertesa va arribar fins i tot a la cerimònia inaugural, com demostra la frase del comissionat dels Jocs del Mediterrani, Javier Villamayor. «Hem hagut de rectificar més de 850 invitacions». I encara falten unes quantes hores per a la inauguració.