La selecció del Brasil va derrotar ahir Costa Rica a l'estadi de Sant Petersburg, en la segona jornada del grup E del Mundial, gràcies a dos agònics gols, de Coutinho i de Neymar al descompte, que van tombar el mur de Keylor Navas, que no va poder fer res per evitar l'eliminació de la seva selecció.

Una ofensiva selecció de Brasil no va poder superar Navas i la seva defensa durant els 90 minuts reglamentaris, però, en un descompte que es va allargar 8 minuts, va aconseguir perforar dues vegades la xarxa rival gràcies a Coutinho, primer, i a Neymar, després, quan Costa Rica ja estava ensorrada.

Tot i tenir alguna ocasió bona, com el xut creuat de Celso Borges que hauria canviat el guió del partit si hagués entrat, Costa Rica es va veure obligada a defensar-se i va tenir sort de no veure's fora del torneig abans gràcies al gran partit del porter madridista, que va salvar-la en incomptables ocasions.

La insistència de la canarinha i el gran nombre d'efectius ofensius amb què Tite va afrontar gairebé tota la segona part van acabar donant els seus fruits. El gran artífex del triomf, com ho va ser l'empat inicial contra Suïssa, va ser el barcelonista Coutinho, que va culminar una jugada boja després d'una deixada de cap de Firmino i d'un mal control de Gabriel Jesus.

Aquí va esclatar d'alegria Brasil i es va ensorrar Costa Rica. A més, en un descompte llarguíssim principalment per un VAR que va fer història en anul·lar un injust penal sobre Neymar, va arribar el cop de gràcia del davanter del PSG, que va acabar plorant d'emoció després d'un partit en el qual tampoc no va sobresortir en excés.

Aquests dos gols van desfer un empat que no li servia de gaire al Brasil, que seguia dependent del seu resultat davant Sèrbia en l'última jornada per poder passar. Després d'un primer temps sense dianes, Tite va optar per fer un canvi de cromos entre Willian i Douglas Costa al descans i, després, donar-ho tot retirant Paulinho i situant Firmino al costat de Gabriel Jesus en l'atac de l'equip brasiler.

Un canvi de sistema que va accentuar el setge del Brasil, a qui el porter rival treia de polleguera amb les seves aturades. Finalment, amb una Costa Rica incapaç d'acostar-se amb perill a la porteria d'Alisson, que gairebé no va haver d'intervenir, el frontó en què es va convertir el partit va donar un triomf esperançador a Brasil, que es posa amb 4 punts en el grup i que es jugarà el pas i el lideratge davant Sèrbia en la tercera i última jornada. La mateixa en què Costa Rica s'acomiadarà davant Suïssa.