El base eslovè Luka Doncic va ser elegit tercer del draft de l'NBA per Atlanta Hawks, però la franquícia va traspassar immediatament els seus drets als Dallas Mavericks, de manera que l'encara jugador del Reial Madrid jugarà la temporada que ve al costat de Dirk Nowitzki a l'equip texà.

«És increïble ser un jugador de l'NBA. Estic molt feliç per ser part de la família de Dallas. Aquesta temporada he guanyat l'Eurolliga, he guanyat l'Eurobasket, he estat tercer al draft. Tot aquest any ha estat com un somni», va assenyalar Doncic davant la premsa després de conèixer el seu destí.

No hi va haver sorpreses al Barclays Center de Brooklyn, on es van complir les previsions. Els Phoenix Suns van triar amb el número 1 el pivot bahameny DeAndre Ayton i els Sacramento Kings van escollir en el segon lloc un altre pivot, Marvin Bagley III.

En aquests pronòstics, el tercer lloc era el teòric sostre de Doncic, i així va ser, curiosament emulant el que va passar a Pau Gasol fa 17 anys, quan els Hawks van elegir-lo en el tercer lloc i va ser traspassat immediatament.

A més, el bàsquet espanyol també va ser protagonista durant la nit perquè l'ala letó Rodions Kurucs, jugador del planter del FC Barcelona, va ser escollit en el lloc 40 pels Brooklyn Nets.