Fins a dotze modalitats esportives diferents van ser representades pels 28 finalistes joves de la Nit de l'Esportista de Manresa. Des de fa uns anys, el premi al millor jove és un dels més competits, dels que dóna més feina al jurat, tenint en compte el gran nivell que hi ha, ja que en la majoria dels casos es tracta de campions d'Espanya en les seves especialitats, com a mínim. No cal dir que la seva qualitat augura un futur prometedor a l'esport manresà, quan el present ja és una realitat.

Els 28 finalistes van ser escollits entre 46 candidats. El vencedor va ser l'atleta berguedà de l'Avinent Manresa Toni Baños per la seva internacionalitat. Baños va participar en el campionat del món juvenil en la prova dels 2.000 metres obstacles, en la qual es va classificar en la catorzena posició, a Kenya. En aquesta mateixa distància, Toni Baños és campió d'Espanya i té la millor marca estatal, aconseguida a Minsk amb 5.54.95.

La segona classificada va ser Lorena Medina, que no es queda enrere en el seu currículum del darrer any. Gimnasta d'artística de l'Egiba, forma part de l'equip estatal júnior i va participar en la Gimnasiada de Marràqueix ara fa uns mesos, amb unes grans classificacions. Dissabte va formar part de l'equip de l'Egiba que va guanyar la Lliga Iberdrola de Primera Divisió. Dos gimnastes més, Marina Chavarria i Robert Vilarasau, igualment de l'Egiba, però en el seu cas practicants de trampolí, van ocupar, ex-aequo, la tercera posició. En el seu cas, també formen part de l'equip estatal i s'han classificat per als Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires, que tindrà lloc el 2018.

Deixant de banda els tres membres del podi, la resta de finalistes tenen un palmarès que no es queda curt. També com a atletes de l'Avinent Manresa, Marta Riera (60 tanques), Eric Molina (llargada) i Josep Maria Llanas (60 llisos), amb medalles en els campionats d'Espanya sub-18. En ball esportiu, Robert Mihail Cambei i Tatiana González, Andrey Prikhodko i Nora Corpas, Óscar Sorroche i Coral Anguera i Jesús Rubio i Idaira Gualda, totes elles parelles destacades en els respectius estatals de les seves categories. Pel que fa al bàsquet, un dels esports més practicats a Manresa, Arnau Saló i Nil Agüera, del Bàsquet Manresa 2015, tercers classificats al campionat d'Espanya infantil amb la selecció catalana. Jan Massana, campió d'Espanya de beisbol amb la selecció catalana sub-13; i del Beisbol Club Manresa, Abril Tarrés, campiona d'Europa de softbol femení, igualment amb Catalunya sub-13.

Esther Abizanda va representar un Club de Tir Precisió Manresa en auge com a guanyadora de la Copa Princesa d'Astúries. En futbol, Joel Priego, el capità del Gimnàstic, que brillantment ha defensat la màxima categoria juvenil, la Divisió d'Honor. En futbol sala, el jove Pol Falomí, jugador de Puigcerdà, que forma part de l'equip benjamí del Manresa FS, campió de la lliga i la Copa Catalunya i que s'ha classificat per a l'estatal de final de mes a Badajoz. En gimnàstica artística, Martí Flores, Laia Font, Berta Franquesa, Álvaro Giráldez, Aitor Gómez i Fidel Serra, tots ells de l'Egiba i amb bons resultats als estatals de les respectives categories.

En judo, d'Esport 7, Jordi Pérez de Mendiguren i Neus i Pau Santacreu, amb podis als campionats d'Espanya infantils i cadets. I en natació, Maria Josep Egea, del CN Minorisa, campiona d'Espanya aleví en els 100 i 200 braça.