La representació espanyola va tancar la primera jornada dels Jocs Mediterranis amb set medalles, just la meitat de les catorze que va totalitzar el conjunt de la representació espanyola en la primera jornada de competició amb finals.

La natació va ser l'especialitat que va donar més triomfs a l'equip espanyol i, de passada, als esportistes catalans. El millor resultat va ser per a la barcelonina Jèssica Vall, que es va proclamar campiona dels 200 metres braça amb un temps de 2.25.22. Va quedar davant d'una altra catalana, Marina Garcia, que va tocar la paret només disset centèsimes més tard. El tercer lloc de la prova va ser per a la turca Zeynep Gunes (2.26.92). L'altra medalla d'or de l'equip estatal va ser per a una mallorquina, Catalina Corró, que va vèncer en els 400 metres estils amb un temps de 4.39,42. Va superar l'eslovena Anja Crevar (4.40.62) i l'italiana Carlotta Toni (4.41.43).

Més èxits a la piscina

La gran majoria de medalles van arribar de l'aigua. Petita decepció de la banderera de divendres, Mireia Belmonte. La badalonina només va poder ser segona en els 800 metres (8.26.55). Va ser superada amb més de cinc segons per l'italiana Simona Quadarella. En els 200 braça, plata per a un altre badaloní, Joan Ballester, amb un temps de 2.13.48, també darrere d'un altre italià, Luca Pizzini, i davant d'un altre català, Àlex Castejón, que va ser bronze amb 2.13.91. L'última medalla catalana de l'aigua va ser per a Àfrica Zamorano, component de l'equip espanyol de 4x200 metres lliures, tercer de la prova. Completaven l'equip Lidón Muñoz, Melani Costa i Marta Cano.

Encara a la piscina, per a l'equip espanyol, plata per a Hugo González en els 200 metres estils, per a Lidón Muñoz en els 100 lliures i per a Duane da Rocha en els 50 metres esquena.

L'altra medalla catalana del dia va ser en el triatló femení. La barcelonina Anna Godoy va ser segona a la prova disputada a Altafulla amb un temps d'1.06.33. Va ser superada per la portuguesa Melanie Santos, per poc més d'un minut i mig, i va completar el podi la italiana Federica Parodi. Per a l'equip espanyol, també en triatló, plata per al gallec Antonio Serrat i bronze per a Antonio Benito. L'última medalla va ser el bronze de Josué Brachi en halterofília. Itàlia lidera el medaller amb 15 medalles, vuit d'elles d'or.