Un gran gol de Toni Kroos, en una falta lateral directa, al darrer minut del descompte va donar aire a Alemanya quan la seva situació era desesperada. Amb un jugador menys, per expulsió de Boateng tretze minuts abans, un empat amb la rocosa Suècia l'hauria fet dependre del resultat entre nòrdics i mexicans en el darrer partit del grup. Tenint en compte que un empat els hauria classificat a tots dos, es podria dir que Alemanya era a la lona. Però Kroos va enviar un tir parabòlic al segon pal i tot va canviar. Ara, Alemanya ha de vèncer Corea i esperar el resultat dels seus dos rivals. Un triomf o un empat mexicà els classificaria, tot i que el rival a vuitens de final podria ser Brasil. Una victòria escandinava obligaria a decidir qui passa ronda en els desempats dels partits entre els tres equips. El primer criteri de desempat és la diferència de gols total, amb la qual cosa una victòria per més d'un gol d'Alemanya sobre Corea li donaria la classificació segura per als vuitens de final, independentment de si Suècia derrota Mèxic en l'altre partit del grup. En tot cas, l'última jornada promet ser emocionant.

Abans del desenllaç, cent minuts de passió (comptant els descomptes) en què Suècia va tenir-ho a la seva mà. L'inici dels alemanys, amb càstig per a Khedira i Özil, fora de l'equip titular, va ser avassegador, però els suecs els van avisar amb un contraatac en què ni el col·legiat ni el VAR van veure el clar penal de Rüdiger a Berg.

Alemanya va pagar cara, però, la lesió de Rudy, amb un cop al nas. Va abaixar la pressió i Suècia ho va aprofitar. Kroos va perdre una pilota que Claesson va filtrar perquè Toivonen superés de vaselina Neuer. El mateix Claesson va errar en una contra clara i va perdonar el segon gol. El descans va salvar Alemanya. Löw va fer entrar Mario Gómez i l'equip va empatar en la primera acció de la represa, quan Werner va centrar perquè Reus rematés.

El domini total alemany no va tenir fruit i, a sobre, la campiona es va quedar amb deu per l'expulsió de Boateng per dues grogues. Al descompte, Gómez va errar un cop de cap fet, el suplent Brandt va estavellar amb violència un xut al pal i, quan els suecs ja assaborien l'empat, una falta estúpida de Durmaz va donar l'ocasió que Kroos no va errar.