L'equip estatal que competeix als Jocs Mediterranis de Tarragona va ascendir ahir fins a la segona posició del medaller, darrere d'Itàlia. Ara mateix té 10 ors, 16 plates i 13 bronzes per un total de 39 metalls. El fet d'haver quadriplicat la collita de títols respecte dels dos de dissabte li van permetre avançar Turquia, que té vuit ors, i Sèrbia, que en té set, en la llista de metalls.

La piscina va tornar a ser un bon viver de medalles. Mireia Belmonte, que el dia anterior només havia pogut aconseguir una medalla de plata en els 800 metres, ahir va guanyar l'or en els 200 estils. La segona medalla d'or va cor-respondre a Jèssica Vall, que va afegir els 100 braça als 200 del dia anterior. També hi va haver plata per a Joan Lluís Pons en els 400 estils i per a Melani Costa en els 200 lliures, i bronzes per als conjunts de relleus de 4x200 masculins i 4x100 lliures femenins.

Més victòries aquàtiques

El piragüisme es va acomiadar dels Jocs amb quatre ors més per a Espanya. Van ser per a Carlos Garrote i Teresa Portela (K1 200), Roi Rodríguez (K1 500) i l'equip de K2 500 format pel campió olímpic Marcus Cooper i Rodrigo Germade. Els altres ors van correspondre a Yulen Pereira, guanyador de l'espasa individual en esgrima, i Antonio Bailón, campió de trap en tir olímpic, a part de l'equip espanyol de gimnàstica artística.

Entre les plates, hi va haver la d'Atenery Hernández en 53 kg d'halterofília, els tiradors olímpics Fátima Gálvez i Jorge Díaz, l'equip femení de tir amb arc i una de les seves components, Mónica Galisteo, en individual. Avui entra en acció Núria Marquès en els 100 metres de natació paralímpica.