El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va guanyar ahir el Gran Premi de França de F1 i va recuperar el lideratge del Campionat del Món, d'on cau l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), que va acabar cinquè, mentre que el madrileny Carlos Sainz (Renault) i l'asturià Fernando Alonso (McLaren) van finalitzar vuitè i setzè, respectivament.

Hamilton va aconseguir una victòria sense pal·liatius, davant de l'holandès Max Verstappen (Red Bull) i del finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari), després d'haver sortit des de la pole position i completar com a líder les 53 voltes al renovat circuit Paul Ricard, que va acollir un Gran Premi de França després de 28 anys.

L'anglès va aprofitar un accident en els primers instants de la cursa entre el seu company d'equip, el finlandès Valtteri Bottas, i el mateix Vettel. D'altra banda, el madrileny Carlos Sainz va acabar sisè, en una cursa que es va desenvolupar plenament en sec, malgrat les previsions meteorològiques poc favorables. I Fernando Alonso, que el cap de setmana anterior havia guanyat les mítiques 24 Hores de Le Mans amb l'equip Toyota Gazoo Racing, va disminuir l'eufòria en el seu retorn a la rutina de la Fórmula 1.

En la classificació general del Mundial, Hamilton és el nou líder, amb 145 punts, seguit de Vettel, amb 131, i de Ricciardo, amb 96. Fernando Alons és vuitè (32), seguit de Carlos Sainz (28).