El gimnasta manresà de només 17 anys Thierno Boubacar va proclamar-se ahir, juntament amb els seus companys de la selecció espanyola de gimnàstica artística, campió dels Jocs Mediterranis que es disputen a Tarragona. L'equip estatal revalida la medalla d'or obtinguda ara fa cinc anys a Mersin.

L'equip espanyol, format per Thierno Boubacar, Alberto Tallón, Nicolau Mir, Ray Zapata i Néstor Abad, va guanyar la medalla d'or amb una puntuació total de 250,550 punts, davant Turquia (250,00) i França (249,900). Boubacar va col·laborar amb la seva actuació en quatre aparells. Després d'haver-ho fet dissabte en el cavall amb arcs, ahir va obtenir la trentena millor puntuació en bar-ra fixa (11,900), la dissetena en paral·leles (13,450) i també va participar en salt amb un sol intent (13,800). En el cavall amb arcs havia estat 26è el dia anterior, amb 12,600 punts. No va poder obtenir la classificació per a cap de les finals per aparells, a les quals accedeixen els vuit millors.

D'aquesta manera, el gimnasta manresà, que els darrers mesos ja ha participat en diversos campionats internacionals, segueix la seva bona progressió. Aquesta va ser reconeguda dimarts passat amb la segona posició, juntament amb la seva companya de club Andrea Carmona, en la Nit de l'Esportista de la capital bagenca.

Més possibilitats de medalla

Tot i que el campionat ja ha acabat per a Boubacar, els seus companys encara poden assolir algunes medalles més en les jornades de competició que falten, avui i demà. Així, Néstor Abad va acabar les sis rotacions amb la millor puntuació general, amb un punt d'avantatge sobre el xipriota Marios Georgiou, amb la qual cosa apareix com a favorit en el concurs d'avui, en què tots els competidors parteixen de zero.

Pel que fa als aparells, Néstor Abad i Ray Zapata van assolir les millors puntuacions en el de terra; en anelles, Abad va ser cinquè i Alberto Tallón, sisè; en salt, cinquena posició per a Nicolau Mir; en paral·leles, disputaran la final Néstor Abad, amb la quarta millor nota, i Nicolau Mir, amb la sisena; finalment, el mateix Abad també participarà en la de barra fixa amb la millor nota prèvia.

Bronze femení

Pel que fa a l'equip espanyol femení, format per Paula Raya, Helena Bonilla, Nora Fernández, Ana Pérez i Cintia Rodríguez, va assolir la medalla de bronze, després que fa cinc anys no participés amb tot l'equip. Les espanyoles van totalitzar 151,500 punts i van quedar darrere de les italianes, que en van sumar 155,250, i de les franceses, amb 154,400.