Jordi Trias, un dels artífexs de l'ascens del Bàsquet Manresa a l'ACB, deixa la porta oberta a continuar jugant al Nou Congost ja que el club li ha expressat el seu interès. «Em van transmetre que compta amb mi», assegura l'MVP de la temporada a la LEB Or en una entrevista a L'Esportiu.

El pivot gironí explica que s'ha agafat uns dies per reflexionar «si continuo jugant o ho deixo». I admet que a Manresa el volen: «Em van transmetre que compten amb mi, que tenien interès que continués a l'ACB, però lògicament, amb un rol diferent, sense tant de pes. Encara se n'ha de parlar amb més detall». I afegeix que està preparat per retirar-se «però això no vol dir que em vulgui retirar».

Trias, que farà 38 anys al novembre, explica que als play-off «he disputat 14 partits en cinc setmanes, i he jugat 30 minuts de mitjana. Recuperar-me d'un partit a l'altre se'm feia molt difícil. Però tots érem conscients que calia fer un sobreesforç mental».

Trias obre la porta a tornar a casa i jugar a la LEB Plata si el Bàsquet Girona, propietat de Marc Gasol, puja de categoria: «És una opció plantejable, per bé que, en cas de continuar jugant, la meva idea principal seria continuar a Manresa».

De fet, el pivot gironí no dubta a lloar l'afició del Nou Congost i considera bàsic el suport que ha rebut l'equip per superar els mals moments i acabar aconseguint el premi de pujar: «Cada afició té les seves particularitats, però a Manresa tenen una devoció absoluta pel bàsquet. És quasi com una religió. He vist gent plorant de felicitat després d'una victòria. I sempre estan al teu costat, animant fins i tot en dies que perds i jugues molt malament».

Cap 'manresà' al cinc revelació

La Federació Espanyola va anunciar ahir l'equip revelació del curs a la LEB Or, en què hi ha tres jugadors del Prat però no n'hi ha cap de manresà, ni tan sols l'escorta danès Gabriel Lundberg, de només 23 anys i vital en l'ascens aconseguit per l'equip: 11 punts i 4,5 rebots de mitjana als play-off. Els escollits són el base Josep Pérez (CB Prat), els alers Aleix Font (Barça B) i Caleb Agada (CB Prat), i els pivots Emir Sulejmanovic (Breogán) i Emanuel Cate (CB Prat).