El degà del futbol sala manresà i Gerard Floriach han renyit de manera sobtada i irreversible. Trenta-set dies després d'assolir una fita històrica, el títol de lliga del grup 3r de Segona B, i dotze dies i una dotzena d'hores després d'acordar la continuïtat del maresmenc com a màxim responsable tècnic del Manresa FS, el club i el preparador van anunciar ahir el seu divorci esportiu.

El trencament del vincle entre el tècnic i l'entitat es va decidir divendres al vespre. Segons indica Pere Joan Pusó, president del Manresa FS «des de l'anunci de la renovació s'havia generat un clima de desconfiança entre Gerard Floriach i els responsables esportius del club. Víviem una situació surrealista. Donava la sensació que el tècnic no vulgués que progressés la planificació de la propera temporada. Fins i tot els fitxatges s'encallaven quan Floriach hi havia de donar el vistiplau».

La manca d'entesa en la presa de decisions va provocar que Pere Joan Pusó determinés «cessar Gerard Floriach divendres». El mandatari va demanar a Àngel Catalán, director esportiu del primer equip del Manresa FS, que li ordenés al tècnic cessat que paralitzés totes les gestions en curs. Dissabte al matí, la decisió es va comunicar, per escrit, a la resta de membres de la junta directiva «que van donar suport, majoritàriament, a la meva resolució», emfasitza Pusó. Tot i rebre un ampli suport, es va determinar no comunicar-li el cessament a l'entrenador fins dilluns al vespre.

Els fets es van precipitar ahir al matí. Floriach es va avançar als gestors de l'entitat i va presentar la dimissió al president, per WhatsApp, a primera hora del matí. A continuació, va comunicar la seva decisió als jugadors. Al migdia, el Manresa FS va anunciar al seu compte de twitter que «prescindia dels serveis del tècnic».

Obscurantisme i unilateralitat

Des del Manresa FS es denuncia la manca de sintonia entre Gerard Floriach i Àngel Catalán i el president a l'hora d'encarar la planificació esportiva del proper curs. S'acusa Floriach d'endarrerir la concreció de fitxatges; de fer gestions amb jugadors sense informar el club; d'obstruir la fluïdesa de la comunicació quotidiana i d'immiscir-se en les compensacions econòmiques que han de rebre els futbolistes. Pusó sentencia: «S'havia de prendre la decisió ara que encara hi som a temps».

Catalán detalla les condicions esportives plantejades a Floriach per renovar: «Recuperar l'essència de l'equip repescant jugadors formats a la casa; pujar dos futbolistes del juvenil i completar la plantilla amb tres fitxatges top».

El Manresa FS ha convocat una roda de premsa, avui, a les vuit del vespre, on podria presentar el substitut de Gerard Floriach. Pere Joan Pusó conclou que «volem transmetre un missatge de tranquil·litat. Després d'unes hores d'inquietud, tothom podrà constatar que el canvi és per millorar».