Un entrenador de prestigi, experimentat i coneixedor de la casa com a conseqüència de la seva estada al club en una etapa anterior. Aquest és el perfil de Paco Cachinero, el tècnic que va assumir ahir les regnes esportives del primer equip del Manresa FS. Cachinero relleva Gerard Floriach, el preparador que dilluns va dimitir intuint que el club anava a destituir-lo, decisió que la junta havia pres en ferm divendres al vespre.

En l'acte de presentació del nou tècnic, Pere Joan Pusó, president del Manresa FS, va destacar que «avui iniciem amb Paco Cachinero un projecte que l'entitat no li va poder oferir ara fa quatre anys» i va destacar «la identificació, el respecte i la confiança» que genera el nou entrenador en els membres de la junta directiva blanc-i-vermella. Àngel Catalán, director esportiu del primer equip del club, va reblar: «Amb Paco Cachinero, el nostre projecte dona un salt qualitatiu».

Ambició i manresanització

Paco Cachinero es va definir com «un entrenador de club a qui li agrada col·laborar en el treball de formació». El tècnic de Montornès va destacar que «torno a Manresa amb molta il·lusió per ser patícip d'un projecte esportiu ambiciós, pel que significa el Manresa FS dins el futbol sala català i per assolir l'objectiu a les portes del qual es va quedar l'equip», l'ascens a Segona Divisió.

La substitució del director d'orquestra no modifica les línies mestres que ha determinat la junta pel que fa a la configuració i objectius del primer equip: figurar de nou entre els equips capdavanters de Segona B i, si s'escau, tornar a jugar la promoció d'ascens, i manresanitzar l'equip «reincorporant aquells jugadors d'alt nivell de casa o formats a la casa que ara juguen en altres clubs», va reiterar Pere Joan Pusó. Uns esportistes que «aportaran un valor afegit a l'equip pel seu vincle amb l'entitat», va reblar Cachinero.

El vallesà va definir la plantilla de la temporada passada com «un grup de jugadors privilegiat tècnicament i amb un alt nivell a l'hora de finalitzar. A més, però, s'ha de ser un equip». Va destacar que era necessari «refer la part defensiva» de la plantilla i es va definir com un tècnic «a qui li agrada un estil de joc ofensiu, propositiu i agressiu. Els meus jugadors han de dominar el tempo dels partits i totes les situacions tàctiques i estratègiques que s'hi plantegen».